1 kg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg ráma
pici cukor a futtatáshoz
tojásfehérje tetejére
a vizbe a kenéshez 2 dl tej 1 vaniliacukor
izlés szerint fahéjas cukor
3 tojás sárgája
2 kk só
Kelés után én a 3 tojás habját rákentem a tésztára.
cukor,tej és élesztőből masszát futtattam,
A rámát, lisztet, tojások sárgáját, sót majd a felfutott élesztős masszát jól kidolgoztam.
30 percig kelesztettem, és 12 felé szedtem, de ha meleg van duplájára / 24 / is jó, mert nekem így nagyon nagy darabok lettek belőle.
Mindegyik darabot 3 felé vágtam és rögtön fontam is és tettem olajos tepsübe, ott még 20 percet kelesztettem és a felvert tojáshabbal vastagon megkentem és megszórtam kristálycukorral és pirosodásig sütöttem, kivevés előtt megkentem a cukros vízzel és megszórtam a fahéjas cukorral jó vastagon.
Még 2 percre visszadugtam a lerbe és utána kiszedve, letakartam, hogy puhuljon... nagyon finom lett...
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a kelt tésztákat...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.