Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Fahéjas - vaniliás fonott kalácskák

felvitel dátuma: 2012-06-17 19:20:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1929
részletes recept
Fahéjas - vaniliás fonott kalácskák
Hozzávalók 10 személyre:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg ráma
pici cukor a futtatáshoz
tojásfehérje tetejére
a vizbe a kenéshez 2 dl tej 1 vaniliacukor
izlés szerint fahéjas cukor
3 tojás sárgája
2 kk

Kelés után én a 3 tojás habját rákentem a tésztára.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

cukor,tej és élesztőből masszát futtattam

A rámát, lisztet, tojások sárgáját, sót majd a felfutott élesztős masszát jól kidolgoztam
30 percig kelesztettem, és 12 felé szedtem, de ha meleg van duplájára / 24 /  is , mert nekem így nagyon nagy darabok lettek belőle.
Mindegyik darabot 3 felé vágtam és rögtön fontam is és tettem olajos tepsübe, ott még 20 percet kelesztettem és a felvert tojáshabbal vastagon megkentem és megszórtam kristálycukorral és pirosodásig sütöttem, kivevés előtt megkentem a cukros vízzel  és megszórtamfahéjas cukorral  vastagon
Még 2 percre visszadugtam a lerbe és utána kiszedve, letakartam, hogy puhuljon... nagyon finom lett...
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a kelt tésztákat...

Szakács: Gyurkóné Erzsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*