8 palacsinta készre sutve:
3 tojás
fél liter tej, de ennek fele lehet szódaviz is
csipetnyi só
1 kk cukor
20 dkg liszt
A karamell ontethez:
fél csomag vaj
1 ek méz
4-5 ek cukor
csipetnyi só
idénygyumolcs pl. oszibarack, sárgabarack
1 doboz fagylalt vagy jégkrém
A palacsintákat megsutom. Ha a palacsinták megsultek, elkészítem a karamellizált gyumolcsot hozzá. Felolvasztom a vajat, majd teszek bele csipetnyi sót, utána 1 ek mézet és felhevitem. Majd 4-5 ek cukrot teszek bele, és halványbarnára pirítom az egészet. Amikor ez kész, beleteszem a felkockázott gyumolcsot. Óvatosan osszekeverem a gyumolccsel, amig a karamell meglágyul, ez már csak 1-2 perc, folyóssá válik, de pont úgy a jó!
Ebéd elott eloveszem a jégkrémet a fagyasztóból, hogy mire eljutunk a desszertig, kicsit meglágyuljon.
1 palacsintába 1 nagy ek jégkrémet teszek. Negyedébe hajtom a palacsintát, a tetejét meglocsolom a karamell ontettel, úgy hogy gyumolcs is keruljon rá.
TIPP: Egy személynek legalább 2 palacsintát tálaljunk, mert egy darab úgysem lesz elég.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.