Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Fagyi szelet

felvitel dátuma: 2012-08-29 18:32:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3354
részletes recept
Fagyi szelet
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

5 tojás

6 ek víz

15 dkg liszt

20 dkg cukor

10 dkg darált dió

1 csomag sutopor

 

A krémhez:

4 dl tej

2 ek liszt

2 csomag vaníliás puding

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

 

A mázhoz:

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

csokireszelék vagy tortadara

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgájákat, a vizet, a sutoporral elkevert lisztet, a diót és piskótatésztát sutunk. Kivajazott, kilisztezett 30x40 cm-es tepsiben sutjuk, 180-200 fokra elomelegített sutoben.

Ezalatt elkészítjuk a krémet: a pudingot és a lisztet a tej fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjuk és mérsékelt lángon suru krémmé fozzuk. Míg hul a puding, addig a margarint a tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Mikor már teljesen kihult a puding, akkor a két krémet osszekeverjuk. A krémet a kihult tésztára simítjuk.

Goz felett keményre verjuk a tojásfehérjéket a cukorral, a krémre simítjuk, utána csokidarával megszórjuk.

Vízbe mártott késsel szeleteljuk.

Megjegyzés: Készíthetjuk a habot 3 dl habtejszínbol is. 

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*