A tésztához:
5 tojás
6 ek víz
15 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 csomag sutopor
A krémhez:
4 dl tej
2 ek liszt
2 csomag vaníliás puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
csokireszelék vagy tortadara
A tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgájákat, a vizet, a sutoporral elkevert lisztet, a diót és piskótatésztát sutunk. Kivajazott, kilisztezett 30x40 cm-es tepsiben sutjuk, 180-200 fokra elomelegített sutoben.
Ezalatt elkészítjuk a krémet: a pudingot és a lisztet a tej fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjuk és mérsékelt lángon suru krémmé fozzuk. Míg hul a puding, addig a margarint a tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Mikor már teljesen kihult a puding, akkor a két krémet osszekeverjuk. A krémet a kihult tésztára simítjuk.
Goz felett keményre verjuk a tojásfehérjéket a cukorral, a krémre simítjuk, utána csokidarával megszórjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljuk.
Megjegyzés: Készíthetjuk a habot 3 dl habtejszínbol is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.