Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Fácánleves

felvitel dátuma: 2011-02-11 21:27:45       mai nézettség: 2       nézettség: 3534
részletes recept
Fácánleves
Hozzávalók 4 személyre:

2 db fácán comb: 4 db
gyökér: 2 szál
sárgarépa: 4 szál ( közepes méretben )
gomba: 10 dkg
pritamin paprika: 1 db
paradicsom: 1 db
borókabogyó: 8 db
só, bors, ételízesítő: ízlés szerint
csigatészta: 10 dkg

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A megtisztított fácán combot bő vízben főzni kezdjük.
Majd ha felforrt leszedjük a habot, majd hozzátesszük a megtisztított csíkokra darabolt zöldségeket.
Ezután fűszerezzük.
Ha megfőtt a leves, leszűrjük újra a habot. A húst és a zöldségeket kivesszük és egy másik edénybe tesszük. Majd csigatésztával tálaljuk.

A megszűrt lében megfőzzük a csiga tésztát. Forrástól számítva kb. 10 perc.

Ügyeljünk arra, hogy a hús tisztítás, darabolás után mindig mossunk kezet, és a kést, majd ezután kezdjük el a zöldség félék tisztítását.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*