Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Fácán sütve

felvitel dátuma: 2012-06-04 00:03:22       mai nézettség: 1       nézettség: 4801
részletes recept
Fácán sütve
Hozzávalók 4 személyre:

1 megtisztított szép fácán
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 db sárgarépa
2 db újhagyma
200 gr friss sampinyongomba,
vagy 1 sampinyonkonzerv
100 gr vaj
150 ml főzőtejszín
csipet feketebors

1 deci víz
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 100 perc

Elkészítés:

A fácán húsa finom és tiszta.
Egy megtisztított fácánt megsózok, belsejébe egy csokor zöldpetrezselymet helyezek, kivajazott tepsire teszem, körberakom megtisztított, és felszeletelt gombával, sárgarépával, újhagymával, vajszeletekkel. Meglocsolgatom a főzőtejszínnel, megszórom egy kevéske törött borssal az egészet, aláöntöm a vizet, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom, és sütöm 1 óra 15 percet. Néha megnézem, meglocsolgatom az alatta levő lével.
Aztán a fólia nélkül készre sütöm, szép pirosra.
Párolt rizzsel, az összes zöldséggel, a gombával tálalom.
Pompás, könnyű étek.
étvágyat kívánok!

 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*