1 megtisztított szép fácán
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 db sárgarépa
2 db újhagyma
200 gr friss sampinyongomba,
vagy 1 sampinyonkonzerv
100 gr vaj
150 ml főzőtejszín
csipet feketebors
só
1 deci víz
A fácán húsa finom és tiszta.
Egy megtisztított fácánt megsózok, belsejébe egy csokor zöldpetrezselymet helyezek, kivajazott tepsire teszem, körberakom megtisztított, és felszeletelt gombával, sárgarépával, újhagymával, vajszeletekkel. Meglocsolgatom a főzőtejszínnel, megszórom egy kevéske törött borssal az egészet, aláöntöm a vizet, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom, és sütöm 1 óra 15 percet. Néha megnézem, meglocsolgatom az alatta levő lével.
Aztán a fólia nélkül készre sütöm, szép pirosra.
Párolt rizzsel, az összes zöldséggel, a gombával tálalom.
Pompás, könnyű étek.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.