Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Ez több féle lisztből készült kenyér

felvitel dátuma: 2015-01-21 18:41:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1329
részletes recept
Ez több féle lisztből készült kenyér
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

40 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, és 15 dkg rétesliszt ,6 dkg olvasztott tea vajat dolgoztam bele 30 g friss élesztő, 1 dl tejbe futtatva, 2,5 - 3 dl langyos víz, 2 lapos teáskanál ,( Nekem nagyobb a teáskanalam)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd a liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljukEgy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan

30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni  hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni

25 - 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*