Hozzávalók:
40 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, és 15 dkg rétesliszt ,6 dkg olvasztott tea vajat dolgoztam bele 30 g friss élesztő, 1 dl tejbe futtatva, 2,5 - 3 dl langyos víz, 2 lapos teáskanál só,( Nekem nagyobb a teáskanalam)
Elkészítése:
Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd a liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljuk. Egy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan
30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni
25 - 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.