Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Express Croassan

felvitel dátuma: 2012-05-21 10:34:09       mai nézettség: 2       nézettség: 1847
részletes recept
Express Croassan
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
  • 2 dl tej
  • 1 kk
  • 4-5 ek. cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1 tojás a kenéshez
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát kell dagasztani,majd a hűtőbe tenni 1-1,5 órára. Mjad 8 részre vágni gömbölyíteni és szép vékonyra nyújtani mindet. A vajat sajtreszelőn lereszelni és 7 egyforma kupcba osztani azután én be szoktam tenni felhasználásig a hűtőbe.Az első kinyujtott tésztát megkenjük 1 adag vajjal  rátesszük a következő kinyujtott lapot és ezt megismétejük addig míg a tészták el nem fogynak.Az utolsó egyben felső lapra nem kerül vaj.

Ezután kinyujtjuk jó vékonyra a tésztát és 16-20 cikkbe vágjuk.feltekerjük és sütőpapiros tepsire tesszük. Duplájára kelesztükMegknjük tojással és 180 fokos sütőben  15 percig sütjük.

Ha nam akarjuk azonnal sütni be lehet tenni éjszakára a hűtöbe frissentartó fóliával letakarva és másnap reggel hideg sütőben kezdjük sütni. 180fokon 25-30 perc. Ez a tészta tölthető édes és sós töltelékkel is.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 SkAndi 2012 május 21

Én is ez a recept alapján dolgoztam! :) Ha aznap is sutottek, a hideg hutobol kivéve, a nyújtólapon formálva, a tepsin kelesztve, míg bemelegszik a suto, is ugyanígy néz ki! Másnap egy kicsit tomorebb volt, de ahol tobb vaj volt, finomabb volt az íze! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*