Gyönyörű lett Pannikám!!!
60 dg kenyérliszt
1 púpos evőkanál sikér
2 evőkanál olaj
2 csapott teáskanál só
25 dg etetett kovász - itt találjátok Limaráét: http://www.limarapeksege.hu/2010/04/kovasz.html
1,3 dg friss élesztő /vagy egy csapott teáskanálnyi porélesztő/
2,5 - 3,5 dcl kézmeleg víz / a liszttől függ/
A kovászt beletesszük a vízbe, kicsit elkeverjük és beöntjük a kenyérsütőbe. Belemorzsoljuk az egy deka friss élesztőt is.
Majd a liszthez hozzáadjuk a sikért, a sót és összekeverjük, majd rászórjuk a kovászos vízre.
A gépet beállítjuk a dagasztás-kelesztés programra és hagyjuk, hogy szépen kidolgozza a tésztánkat. Ha már összeállt a tészta, hozzáadjuk az olajat is és a másfél órás program alatt szépen megkel a tésztánk is.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk és megformázzuk. Én Limarától tanultam: http://www.limarapeksege.hu/2010/06/vekni-formazasa.html
A római tál felső részét egy órára beáztattam a dagasztás alatt, majd az alját kibéleltem sütőpapírral és belehelyeztem a kenyeret. Letakartam konyharuhával és betettem a hideg sütőbe kelni - egy óra alatt szépen megkelt. Bevágtam háromszor a tetejét, hagytam még egy kicsit kelni, míg a vágások kicsit szétnyíltak. Lespricceltem hideg vízzel, majd ráborítottam a római tál beáztatott felső részét, hideg sütőben indítottam a sütést. Beállítottam egy óra sülésre - ebből 50 percig fedővel, utána 10 percig fedő nélkül sütöttem 210 fokon. Utána rácson hagytam teljesen kihűlni. Szép formájú és bélzetű kenyérke sült ma is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.