Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Eszterházy torta

felvitel dátuma: 2012-07-23 15:35:02       mai nézettség: 2       nézettség: 1797
részletes recept
Eszterházy torta
Hozzávalók 12 személyre:

9 tojásfehérje

13,5dkg darált dió,

13,5 dkg liszt,

18dkg cukor,

1/2 ek sütőpor

Krém :

2 cs vaniliás pudingpor

7.5 dkg cukor

8 dl tej

10 dkg darált dió

4 dl tejszín

1 üveg rum aroma

Díszítés, 5 dkg étcsoki.oldalára darált dió

tejszin

 

2 db tojásfehérje
* 160 g porcukor
Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:

 

A tejet feltettem lábasban forrni, amiből egy picit elvettem, hogy csomómentesen ki tudjam kavarni a cukros pudingport. Amikor forrt a tej,habverővel szépen  kevergettem, miközben hozzáadagoltam a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. 100 g-ot diót belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, Maradt az oldalára is. Szépen azt is elkentem. A tetejére nem!!!!!!!! ( forrás : Anyatigris tortái )Az oldalát meghintettem darált dióval.
 
A tetejére elkészítjül a bevonatot. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,bevonjük vele a torta tetejét. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, spírál alakot csorgatunk vele, és fokpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Egy éjszakára a hütőbe hagyjuk tálalás előtt a széleire nyomunk tejszinhab rózsákat
Szakács: vrita


Film link: https://www.facebook.com/pages/Rita-S%C3%BCtisoldala/248661231919331?ref=hl

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*