Hát nem igazán értem mit hova merre húzzak, hogy ilyen legyen a teteje. Kérünk róla fázis képet, hogy hogyan készítetted.
12 db tojásfehérje
24 dkg kr.cukor
18 dkg darált dió+20dkg a diszítéshez
28 dkg liszt
pici őrölt fahéj
3 cs dr.oetker van.puding+3cs van.cukor
1l tej
50dkg Rama margarin
25dkg fehér fondan
1tábla tejcsokoládé
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem majd beleforgatom a lisztes ,fahéjas,diós keveréket.Tepsi hátán egyenként hat lapot sütünk(torta karikaméretének megfelelően kenjünk ki),majd jól le lisztezzük őket és egymásra helyezzük őket hagyjuk kihűlni a lapokat,addig megfőzzük a pudingot a szokásos módon adhatunk hozzá 6 ek kr cukrot ,vízfürdőben jól kihűtjük majd hozzáadjuk a nagyon puha margarin és a vaníliás cukrot majd kézi habverővel alacsony fokozaton elkeverjük.Ha kész a krém betöltjük vele az 5lapot majd ráhelyezzük a 6.lapot amit vékonyan lekrémezünk.Majd az egész torta oldalát is lekrémezzük és a maradék darált dióval bevonjuk.A vízfürdőben megmelegített fondant(kézmeleg)higítjuk 2db nyers tojásfehérjével(így nem köt meg olyan gyorsan és fényesebb lesz)majd gyors mozdulatokkal a torta tetejére kenjük az olvasztott csokit majd vízszintes vonalakat húzunk balról jobbra majd hústűvel függelegesen egyszer lentről utána fentről húzunk vonalakat,így jön ki a jellegzetes Eszterházy minta.
Hát nem igazán értem mit hova merre húzzak, hogy ilyen legyen a teteje. Kérünk róla fázis képet, hogy hogyan készítetted.
Én is huzigatnám, csak nem tudom hogyan, légyszi mutasd meg...koszi!
Segítek :-)) viszintes vonalakat kell húzni, a függőleges vonalaknál pedig hústűvel egyszer fentről indítod majd a következőt lentről a kockázást. Ettől lesz olyan "cakkos" a kocka. :-)) Legalább is én igy csinálom egy másik sütinél, ahol szintén ilyen márványos fedőréteg van.
bocsánat: javítom vízszintes
A csokit legkönnyebben zsírpapírból készített kis zsákkal lehet jól megcsinálni.Ha nem is fondannal de csokival megcsinálom.a munkafolyamatot és felteszem:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.