Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Közepes » Eszterházy- rostélyos

felvitel dátuma: 2012-03-21 15:25:41       mai nézettség: 1       nézettség: 4338
részletes recept
Eszterházy- rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:

800 gr marhahátszín, azaz rostélyos
4 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
1 nagyobb sárgarépa
petrezselyemgyökér
1 darab zeller
feketebors

2 deci tejszín
zöldpetrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál liszt
2 evőkanálnyi vaj
citromlé
mustár
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom, és a forró olajon hirtelen megsütöm, mindkét oldalán. Kiemelem az olajból, félreteszem.
Ebben az olajban megpirítom az apróra vágott hagymát, és a zöldségek felét, amit szintén felszeleteltem.
Meghintem az evőkanál liszttel, felöntöm vízzel, legalább 4 decivel, belehelyezem a húsdarabokat, és fedő alatt puhára párolom.
Közben a vajon a zöldségek másik felét, amit julienne ( zsülien ) módon, vagyishogy szép vékonyra, mint a metélttésztát felszeleteltem, megpárolom, később hozzáadva a zöldpetrezselymet.
Mikor a hús puha, újra kiemelem a hússzeleteket, a levét bot mixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, ízesítem citromlével, mustárra, s ha kell, még megsózom. A kis mártásba belekeverem a vajon párolt zöldségeket, és visszahelyezem a hússzeleteket.
Ehhez az ételhez illik a burgonya, de én újra csak a knédlit ajánlom, aminek az elkészítési módját a többi receptem között megtaláljátok.
étvágyat!

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 21

Nagyon gusztusos!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*