Nagyon gusztusos!!!
800 gr marhahátszín, azaz rostélyos
4 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
1 nagyobb sárgarépa
petrezselyemgyökér
1 darab zeller
feketebors
só
2 deci tejszín
zöldpetrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál liszt
2 evőkanálnyi vaj
citromlé
mustár
A húst felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom, és a forró olajon hirtelen megsütöm, mindkét oldalán. Kiemelem az olajból, félreteszem.
Ebben az olajban megpirítom az apróra vágott hagymát, és a zöldségek felét, amit szintén felszeleteltem.
Meghintem az evőkanál liszttel, felöntöm vízzel, legalább 4 decivel, belehelyezem a húsdarabokat, és fedő alatt puhára párolom.
Közben a vajon a zöldségek másik felét, amit julienne ( zsülien ) módon, vagyishogy szép vékonyra, mint a metélttésztát felszeleteltem, megpárolom, később hozzáadva a zöldpetrezselymet.
Mikor a hús puha, újra kiemelem a hússzeleteket, a levét bot mixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, ízesítem citromlével, mustárra, s ha kell, még megsózom. A jó kis mártásba belekeverem a vajon párolt zöldségeket, és visszahelyezem a hússzeleteket.
Ehhez az ételhez illik a burgonya, de én újra csak a knédlit ajánlom, aminek az elkészítési módját a többi receptem között megtaláljátok.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.