Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Esterházy kocka

felvitel dátuma: 2012-02-02 05:29:26       mai nézettség: 2       nézettség: 4371
részletes recept
Esterházy kocka
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók a tésztához (20x20-as tepsi)
8 tojásfehérje, 8 dkg liszt, 24 dkg darált dió, 28 dkg cukot
 

A krém hozzávalói: 3 dkg vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1,8 dl tejszín, 14 dkg darált dió, 6 dkg cukor 1 teáskanál rum
 

A tetejére: 1 tojásfehérje, 16-18 dkg porcukor, 5 dkg étcsoki és a teáskanál olaj
...
 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Elkészítése. A hozzávalókat 4 részre osztjuk és 4 lapot sütünk belőle. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzá adjuk a diót, a cukrot és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 200 fokra melegített sütőbe megsütjük. A pudingot sűrűre főzzük a tejjel, kihütjük. A tejszínből kemény habot verünk, hozzá adjuk a pudingot, a cukrot a diót és a rumot és jól elkeverjük. a krémmel megkenjük a kihült lapokat. A cukormázhoz a tohás fehérjét villával felverjük, bele a porsukor és simára keverjük és a süti tetejére simítjuk. Gőz felett megolvasztjuk a csokit az olajjal. Zacsiba töltjük és a sarkát kivágva keresztbe csíkokat rajzolunk a süti tetejére. Mielőtt megszilárdulva vékony pálcával ellentétes irányba széthúzogatjuk. 

Szakács: Biriné


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2012 február 2

De jó! Pont 9 fehérje várakozik a fagyasztóban.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*