Nagyon guszta ez a krémes,ki fogom próbálni,.köszönöm Terike.
Tésztához:
Krémhez:
tepsi méret 22*32 cm – a tészta mérete 20*28/30 cm
A krémhez a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a túróval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
Összeállítás: Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, megkenjük a túrókrém felével.
Rátesszük a másik lapot, a maradék krémet rátesszük és a harmadik lappal zárjuk.
Egy napig állni hagyjuk (nem kell hűtő, csak letakarni pl. egy másik tepsivel), hogy megpuhuljon.
Másnap a széleit egyenesre vágjuk.
Majd éles késsel, tetszés szerint kockára, rombusz alakúra szeleteljük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés: A sütőpapíron nyújtáskor a tésztát simítsuk át egy kis liszttel, téglalap alakúra formázzuk, és a közepére tegyük.
Így tudjuk egyenletesen a kívánt formára nyújtani, közben liszttel átsimítjuk a sodrófát, hogy ne ragadjon rá a tészta (a tenyerünkkel a tészta egyenletes vastagságát is ellenőrizhetjük).
A töltelékhez lehet dupla adagot használni, a hozzávalók jelezve. Nagyon finom!
(Nem változtattam az eredeti recepten, csak a tésztába került 1 vaníliás cukor pluszként. Forrás: http://sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/09/06/es-a-recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.