Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Közepes » Erzsike túrós krémese

felvitel dátuma: 2011-09-17 20:27:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2160
részletes recept
Erzsike túrós krémese
Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag szalalkáli
  • 1 vaníliás cukor

Krémhez:


  • 25 dkg margarin – 50 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor – 50 dkg porcukor
  • 50 dkg túró – 1 kg túró
  • 2 vaníliás cukor – 4 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (szárított) – 2 citrom
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

tepsi méret 22*32 cm – a tészta mérete 20*28/30 cm

  • A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, amibe belekevertük a sütőport, szalalkálit, vaníliás cukrot, és a kicsit felvert tojást.
  • Összegyúrjuk, három részre osztjuk, külön-külön sütjük meg a lapokat, az alábbi szerint:
  • Sütőpapírból egy 22*32 cm méretű lapot vágunk.
  • Az egyik rész tésztát kinyújtjuk rajta 20*28/30 cm méretűre.
  • Sütőpapírral együtt a tepsi hátára tesszük és előmelegített 180-190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (világos színűre).
  • Kivesszük, rácsra/tálcára borítjuk, levesszük a sütőpapírt róla.
  • A második rész tésztát a levett sütőpapíron kinyújtjuk és az előző szerint megsütjük.
  • Rácsra/tálcára tesszük.
  • Majd a harmadik lapot is nyújtjuk, sütjük, rácsra/tálcára tesszük.

A krémhez a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a túróval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.

Összeállítás: Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, megkenjük a túrókrém felével.
Rátesszük a másik lapot, a maradék krémet rátesszük és a harmadik lappal zárjuk.

Egy napig állni hagyjuk (nem kell hűtő, csak letakarni pl. egy másik tepsivel), hogy megpuhuljon.
Másnap a széleit egyenesre vágjuk.
Majd éles késsel, tetszés szerint kockára, rombusz alakúra szeleteljük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés: A sütőpapíron nyújtáskor a tésztát simítsuk át egy kis liszttel, téglalap alakúra formázzuk, és a közepére tegyük.
Így tudjuk egyenletesen a kívánt formára nyújtani, közben liszttel átsimítjuk a sodrófát, hogy ne ragadjon a tészta (a tenyerünkkel a tészta egyenletes vastagságát is ellenőrizhetjük).


A töltelékhez lehet dupla adagot használni, a hozzávalók jelezve. Nagyon finom!

(Nem változtattam az eredeti recepten, csak a tésztába került 1 vaníliás cukor pluszként. Forrás: http://sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/09/06/es-a-recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 csillus 2012 január 8

Nagyon guszta ez a krémes,ki fogom próbálni,.köszönöm Terike.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*