Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Érett egész paradicsom tartósítása

felvitel dátuma: 2013-08-17 16:45:09       mai nézettség: 1       nézettség: 5533
részletes recept
Érett egész paradicsom tartósítása
Hozzávalók 4 személyre:

Paradicsom

egészben 1

 

Hozzávalók: jó kemény, de érett paradicsom, tetszés szerinti mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, víz,só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, literenként: 1 késhegynyi nátrium-benzoikum.

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

Elkészítése: Először elkészítjük a paradicsom levét. Ennek mennyiségét úgy mérjük ki, hogy a megmosott paradicsomokat üvegbe töltjük, majd annyi vizet öntünk , amennyi jól ellepi. A vizet lemérjük, ennyi a szükséges folyadék, amelyet fele ecet, fele bor arányban készítünk el a víz felével .Annyi sót és őrölt borsot szórunk bele, hogy megízlelve fűszeresnek érezzük. A tartósítót is belekeverjük. Ráöntjük a levet, és azonnal légmentesen lekötjük

Felhasználáskor a paradicsomokat hideg vízben kiáztatjuk, majd letörölgetjük. Szendvicseket vagy salátát is díszíthetünk vele, pontosan olyan, mint a friss.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Éva 2013 augusztus 18

Nem esik össze? Hihetetlen :)

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 augusztus 18

Nem nem ,ez így marad amíg meg nem esszük .

10/10 Zsuzsa 2013 szeptember 10

Nagyon jónak tűnik!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 szeptember 26

Érdemes kipróbálni ,finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*