A csorba eleve savanykás levest jelent. A tárkony és a lestyán együtt sok, mert mindkettőnek intenzív az íze .
1 nagy vöröshagyma
3-4 ev.kanál olaj
1-1 sárga és fehérrépa
petrezselyem
karalábé
10 dkg rizs
só, bors, tárkony és lestyán és korpacibere, ennek hiányában savanyúkáposzta leve kb fél dl, vagy pici ecet vagy citromlé.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A hagymát megtisztitjuk,finomra vágjuk,majd olajon kicsit megfonnyasztjuk,ez alattr a zöldségeket megtisztitottuk,felapritottuk és a hagymához adjuk dinsztelni.A rizst megmossuk,lecsepegtetjük és a zöldségekhez adjuk,kevergetve üvegesre piritjuk.Majd bő 6-dl vizzel felengedjük sózzuk és beledobjuk a füszernövényeket.Lefedjük és puhára főzzük,majd hozzáadjuk a savanyitó levet,egyet forralunk rajta és kész.Tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.