Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Erdélyi zöldséges csorbaleves

felvitel dátuma: 2011-09-17 17:57:21       mai nézettség: 1       nézettség: 8769
részletes recept
Erdélyi zöldséges csorbaleves
Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy vöröshagyma
3-4 ev.kanál olaj
1-1 sárga és fehérrépa
petrezselyem
karalábé
10 dkg rizs
, bors, tárkony és lestyán és korpacibere, ennek hiányában savanyúkáposzta leve kb fél dl, vagy pici ecet vagy citromlé.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát megtisztitjuk,finomra vágjuk,majd olajon kicsit megfonnyasztjuk,ez alattr a zöldségeket megtisztitottuk,felapritottuk és a hagymához adjuk dinsztelni.A rizst megmossuk,lecsepegtetjük és a zöldségekhez adjuk,kevergetve üvegesre piritjuk.Majd 6-dl vizzel felengedjük sózzuk és beledobjuk a füszernövényeket.Lefedjük és puhára főzzük,majd hozzáadjuk a savanyitó levet,egyet forralunk rajta és kész.Tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Takács Éva 2014 október 25

A csorba eleve savanykás levest jelent. A tárkony és a lestyán együtt sok, mert mindkettőnek intenzív az íze .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*