Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Erdélyi savanyú csorba!

felvitel dátuma: 2013-05-31 13:53:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2873
részletes recept
Erdélyi savanyú csorba!
Hozzávalók 4 személyre:
 
 - 2 db csirkemell
- 4db sárgarépa
-1 db fepérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 zöldpaprika
fej hagyma,
olaj
-3 tojás
- 200ml tejszín
- pirospaprika
-bors
-lestyán(ízlés szrint)
-(lehet ármilyen zöldséget beletenni)
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeketlehet karikákra is vágnimeghintem  pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemellet ,paprikátés felöntöm 2-2,5 l vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és azt is beleteszem.
Egy nagyobb tányérbatojássárgákat csómómentesre kavarom a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest folytonosan kavargatva ezután beleöntöm a még forrásban lévő levesbehagyom  forrjon  fel és leveszem a tűzhelyről
Tárkonyecettel , ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom
A kimaradt tojásfehérjét megsüttem apró kockákra vágtam és azt is a levesbe dobtam .
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 GHITA SI ELISABETA GLIGOR 2013 május 31

NAGYON FINOMNAK NEZ KI MEG FOGOM CSINALNI

0/10 muterka/Anyika 2013 június 1

Én magam is készítek csorbát és nagyon kedvelem! Ez egy másik elkészítési mód, és nagyon finomnak ígérkezik! Ha tehetem, kipróbálom ezt a változatot is. Köszönöm!

10/10 Szabados Böbike 2013 június 1

Én imádom a leveseket.Nagyon finomnak ígérkezik a csorba,én is megcsinálom ezt a számomra még új levest!Köszönöm szépen!

10/10 SZÁSZ ÉVA 2013 június 1

Nagyon szivesen!Próbáljátok ki ,mem bánjátok meg !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*