Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA

felvitel dátuma: 2013-06-01 19:50:05       mai nézettség: 1       nézettség: 990
részletes recept
ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA
Hozzávalók 4 személyre:

§                       50 dkg darált sertéshús

§                       10 dkg füstölt szalonna

§                       10 dkg füstölt kolbász

§                       4 ek zsír vagy olaj

§                       1 kgsavanyú káposzta

§                       15 dkg rizs

§                       1 fej hagyma

§                       1-2 gerezd fokhagyma

§                       1 csapott tk pirospaprika

§                       , őrölt bors

§                       5 dl tejföl (ételhez és tálaláshoz)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

§                       A rizst mossuk meg. Kevés olajon üvegesre pirítva a megfelelő mennyiségű enyhén sós vízben főzzük félig puhára.

§                       A savanyú káposztát érdemes megkóstolni. Ha túl savanyú, hideg vízben mossuk át. Ha íze megfelelő, 2 dl vizet aláöntve pároljuk kb. 20 percig (legyen roppanósan puha).

§                       A kolbászt vágjuk karikákra, a szalonnát csíkokra. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

1.                     Egy serpenyőben kevés olajon hevítsük át a szalonnát, pár perc elteltével tegyük bele a kolbászt, majd újabb 1-2 percig pirítsuk együtt. Ezután a szalonnát és a kolbászt szedőlapáttal szedjük ki egy tányérra, a kisült zsír felével kenjük ki a tűzálló edényt, amelyben az ételt sütni fogjuk.

2.                     A serpenyőt tegyük vissza a tűzre/hőre, a maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, darált húst, fűszerezzük sóval, pirospaprikával és borssal, majd gyakran kevergetve pirítsuk kb. 10 percig (kevés szaft maradhat).

3.                     A rizst szűrjük le, a párolt káposztát készítsük elő a rétegezéshez.

4.                     A kikent edény aljára helyezzük a káposzta 1/3-át. Erre kerül a szalonnás kolbász, majd újabb 1/3 káposzta. Erre locsoljunk tejfölt, majd jöhet a rizs, a darált hús, végül a maradék káposzta.

5.                     A káposzta tetejét locsoljuk meg gazdagon tejföllel, csepegtessük a maradék szalonna-kolbász zsírt. 190 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*