Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Erdélyi flekken

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:40:08       mai nézettség: 1       nézettség: 4021
részletes recept
Erdélyi flekken
Hozzávalók 4 személyre:

sertést karaj csont nélkül: 0.8 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt piros paprika: ízlés szerint
burgonya: 0.40 kg
fokhagyma: 2 gerezd
étolaj: 0.5 l
vegyes savanyúság díszítésként: ízlés szerint
 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Karajt szeletekre vágjuk, gyengén klopfoljuk  ( kb. 1 ujjnyi vastag szeleteket készítünk ) enyhén sózzuk, borsozzuk, átpaszírozott fokhagymával enyhén megkenyjük.
Mindkét oldalát roston 10-10 percig lassú tűzön sütjük.
Őrölt piros paprikával a készre sült karajt meghintjük.

Burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre ( 1 cm ) vágjuk, és forró olajban kisütjük.

Vegyes salátával (káposzta) díszítjük.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*