Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Epres-túrós palacsinta

felvitel dátuma: 2011-06-03 11:49:26       mai nézettség: 2       nézettség: 2057
részletes recept
Epres-túrós palacsinta
Hozzávalók 2 személyre:

Palacsintatésztához (6-7 db-hoz)

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej (vagy 3 dl tej és 1 dl szódavíz)
  • késhegynyi , cukor
  • kisütéshez olaj

A túrós-epres töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2-3 evőkanál natúr joghurt
  •  1 csomag vaníliáscukor
  • cukor ízlés szerint
  • 20 dkg eper
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:
  1. A tojást a cukorral, a sóval először kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, lassan apránként hozzáöntjük a tej felét, és mély tálban jól elkeverjük, Hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk, hogy csomómentes legyen.Egy kávéskanálnyi napraforgó olajat is adunk hozzáPicit pihentetjük a tésztát (20 perc).
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot. Az eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
  3. A palacsintákat kisütjük sorban (minden egyes palacsinta előtt kenjük meg olajjal a sütőt), majd megtöltjük a túróval, és megszórjuk az eperdarabokkal, ésnégyrét hajtjuk.

Horváth Ilona palacsintareceptje alapján.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Márta 2011 június 3

Ez igazán finom lehet. Én az epret minden formában nagyon szeretem.

0/10 Hani 2011 június 3

Igen, finom volt :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*