•1 kg burgonya...
•pici só,kávéskanál cukor
•30-40 dkg liszt
•1 tojás
•1 ek. olaj
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben (annyiban, ami épphogy ellepi) megfőzzük. Miután langyosra hűlt, krumplinyomóval áttörjük, majd 1 evőkanál étolajat , csipetnyi sót,cukrot és annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes lágyságú, könnyen formálható tésztát kapjunk.
Miután a tésztát alaposan összegyúrtuk, nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákat vágunk belőle. Mindegyik kockába egy epret tesszük és gombócokat formázzunk.A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük és kifőzzük.A gombóc akkor van készen, amikor feljön a víz tetejére. Még melegen, kevés étolajban megforgatjuk, végül cukrozott, darált mákba hempergetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.