Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Epres-mákos gombóc *

felvitel dátuma: 2014-05-23 23:06:47       mai nézettség: 1       nézettség: 744
részletes recept
Epres-mákos gombóc *
Hozzávalók 4 személyre:

•1 kg burgonya...

•pici ,kávéskanál cukor

•30-40 dkg liszt

•1 tojás

•1 ek. olaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben (annyiban, ami épphogy ellepi) megfőzzük. Miután langyosra hűlt, krumplinyomóval áttörjük, majd 1 evőkanál étolajat , csipetnyi sót,cukrot és annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes lágyságú, könnyen formálható tésztát kapjunk.

Miután a tésztát alaposan összegyúrtuk, nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákat vágunk belőle. Mindegyik kockába egy epret tesszük és gombócokat formázzunk.A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük és kifőzzük.A gombóc akkor van készen, amikor feljön a víz tetejére. Még melegen, kevés étolajban megforgatjuk, végül cukrozott, darált mákba hempergetjük.

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*