Ez nagyon tetszik!
Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
(öt lappal készül, de alulra kettőt téve teljes csomag)
olaj a kenéshez
Epres:
Banános:
Szirup:
Díszítés:
A Tante Fanny nyújtott rétestésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.
A sziruphoz a cukrot a vízzel összeforraljuk, beletesszük az aromát (elhagyható).
Teljesen hidegre hűtjük. (Elkészíthető előző nap is.)
A rétestészta lapokból hármat elősütünk: Egyenként olajjal megkenjük, félbe hajtjuk és olajozott sütőlapon 10 perc alatt 180 fokon elősütjük. Még forrón a hideg sziruppal alaposan átitatjuk (kanállal ráöntve, ecsettel egyengetve).
Hagyjuk kicsit száradni, hűlni.
Egy kisebb tálban, az összedarabolt eperhez hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, párcsepp citromlevet adunk hozzá és szintén elkeverjük az étkezési keményítővel.
A túrót áttörjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Kétfelé osztva, a már elkészített gyümölcsökhöz keverjük.
Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajozzuk.
Egy nyers lapot (lehet kettőt az aljára) olajjal megkenünk, félbe hajtjuk, és a tepsibe rakjuk.
A banános túró felét rákenjük, ráterítjük az egyik elősütött lapot.
Erre az epres túró felét kenjük, megint elősütött lap – banános túró – elősütött lap – epres túró.
Most a másik nyers réteslapot olajozzuk, félbe hajtjuk, ez lesz a felső lap (szintén olajozva).
Előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón a tetejére tesszük a maradék szirupot.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tészta tetejére simítjuk. (Villával, tortafésűvel mintát rajzolhatunk rá.) Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszíthetjük eperrel, banánnal, csoki darával stb.
Háromszög (sarok) alakúra vágjuk – 16 db lesz.
Megjegyzés: A tölteléknél a /* jelölés utáni mennyiséggel vastagabb, mutatósabb réteget tudunk készíteni a lapok közé. – Intenzívebb, pikánsabb íze van, ha 3-4 órát hagyjuk állni.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.