Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Epres-banános túrós sarok Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-05-31 21:53:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2066
részletes recept
Epres-banános túrós sarok Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 6 személyre:

Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
(öt lappal készül, de alulra kettőt téve teljes csomag)
olaj a kenéshez

  • Töltelék:
  • 25 dkg túró /*50 dkg
  • 10-15 dkg kristálycukor /*20-25 dkg
  • 1 vaníliás cukor /*2 db
  • 1 tojásfehérje /*2 db
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő /*3 ek.

Epres:

  • 10 dkg eper darabolva /*20 dkg
  • 1 evőkanál étkezési keményítő /*2 ek.

Banános:

  • 1 banán /*2 db
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő /*2 ek.

Szirup:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg kristálycukor (5 evőkanál)
  • vanília aroma (elhagyható)

Díszítés:

  • 2,5 dl tejszín (normálhoz porcukor, habfix)
  • eper, banán, csoki dara stb.
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny nyújtott rétestésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.

A sziruphoz a cukrot a vízzel összeforraljuk, beletesszük az aromát (elhagyható). 
Teljesen hidegre hűtjük. (Elkészíthető előző nap is.)
A rétestészta lapokból hármat elősütünk: Egyenként olajjal megkenjük, félbe hajtjuk és olajozott sütőlapon 10 perc alatt 180 fokon elősütjük. Még forrón a hideg sziruppal alaposan átitatjuk (kanállal ráöntve, ecsettel egyengetve).
Hagyjuk kicsit száradni, hűlni.
Egy kisebb tálban, az összedarabolt eperhez hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, párcsepp citromlevet adunk hozzá és szintén elkeverjük az étkezési keményítővel.
A túrót áttörjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Kétfelé osztva, a már elkészített gyümölcsökhöz keverjük
Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajozzuk
Egy nyers lapot (lehet kettőt az aljára) olajjal megkenünk, félbe hajtjuk, és a tepsibe rakjuk.
A banános túró felét rákenjük, ráterítjük az egyik elősütött lapot.
Erre az epres túró felét kenjük, megint elősütött lap – banános túróelősütött lap – epres túró
Most a másik nyers réteslapot olajozzuk, félbe hajtjuk, ez lesz a felső lap (szintén olajozva).
Előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón a tetejére tesszük a maradék szirupot
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tészta tetejére simítjuk. (Villával, tortafésűvel mintát rajzolhatunk rá.) Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszíthetjük eperrel, banánnal, csoki darával stb
Háromszög (sarok) alakúra vágjuk – 16 db lesz

Megjegyzés: A tölteléknél a /* jelölés utáni mennyiséggel vastagabb, mutatósabb réteget tudunk készíteni a lapok közé. – Intenzívebb, pikánsabb íze van, ha 3-4 órát hagyjuk állni.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 május 31

Ez nagyon tetszik!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*