A tésztához: 25-30 dkg édes keksz vagy babapiskóta, 10 dkg puha vaj, fél citrom reszelt héja.
A túrókrémhez: 2,5-3 dl Hulala növényi tejszín,1 csomag zselatin fix -instant, 50 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja.
A torta tetejére: gyümölcsök, 1 csomag színtelen vagy a gyümölcsök színéhez illő tortazselé, 1-2 kanál cukor.
A tésztához a kekszet összemorzsoljuk vagy ledaráljuk, összegyúrjuk a vajjal és a citromhéjjal. (Ha kell, apránként egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. A pontos mennyiség a keksz minőségétől függ. Én babapiskótát használtam a tésztához. Ehhez bőven elég volt 10 dkg vaj. Egy egybegyúrható, de egyáltalán nem lágy masszát kell kapnunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A Hullalából nagyon kemény habot verünk a zselatin fix-el.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a Hullala habba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze. A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével. A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.
Tipp:
Ha fagyasztott gyümölcsöt teszel a torta tetejére, a gyümölcsöket fagyosan tedd a tortára, és a fagyos gyümölcsöket vond be a meleg tortazselével. Így a gyümölcsök megőrzik a színüket és formájukat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.