tésztához:
4 tojás 13 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor
krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej
20 dkg cukor
1 citrom leve és héja 20 dkg vaj vagy margarin
50 dkg túró 35 dkg eper
3 evőkanál eperlekvár
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és az olajat is. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütjük ( tűpróba ajánlott ). Ha elkészült a tészta, a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is.
Ha kihűlt, beletesszük a margarint vagy a vajat, és jól kikeverjük.
Végül hozzáadjuk az áttört túrót és a negyedekbe felvágott epret. A tésztalapot továbbra is a formában hagyva megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a túrós krémet. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Az elkészült tortát gyümölccsel díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.