Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Közepes » Epres túrótorta

felvitel dátuma: 2011-06-01 15:13:11       mai nézettség: 1       nézettség: 3001
részletes recept
Epres túrótorta
Hozzávalók 4 személyre:

tésztához:
4 tojás 13 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor

krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej
20 dkg cukor
1 citrom leve és héja
20 dkg vaj vagy margarin
5
0 dkg túró 35 dkg eper
3 evőkanál
eperlekvár

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és az olajat is. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütjük ( tűpróba ajánlott ). Ha elkészült a tészta, a formában hagyjuk kihűlni.

Közben a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is.
Ha kihűlt, beletesszük a margarint vagy a vajat, és jól kikeverjük.
Végül hozzáadjuk az áttört túrót és a negyedekbe felvágott epret. A tésztalapot továbbra is a formában hagyva megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a túrós krémet.
Minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Az elkészült tortát gyümölccsel díszíthetjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*