Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Közepes » Epres torta

felvitel dátuma: 2011-11-05 14:36:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2468
részletes recept
Epres torta
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótatészta az amit már feltettem a dióspiskóta:

Most 10 tojásból készítettem tehát:

  • 10 tojás
  •  10 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém: Hossó Anita pónis tortája krémje alapján én most epresen készítettem:

  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliáscukor
  • 1/2 csomag étkezési zselatin (12,5dkg)
  • 1 nagy doboz epres joghurt
  • 1 csomag fagyasztott eper felolvasztva, villával kisit átnyomkodva és leszűrve a levétől
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 55 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A tortaforma (26 cm) alját sütőpapírral kibélelem, a peremét belülről vajjal és liszttel bekenem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját összekeverem a cukorral és mikor már habos, hozzákanalazom a darált diót, lisztet és sütőport, jól elkeverem fakanállal, itt még nem kell vigyázni, hogy eltörik a hab. A tojásfehérjét kemény habbá verem és a felét óvatosan lentről-felfele körkörös mozdulattal belekeverem, ne törjön túl meg, aztán a többi habot is belekeverem. A formába öntöm és 35-40 percig sütöm ajtót zárva hagyva, nem szabad kinyitni összeesik, aztán még kb. 10-15 percig sütöm, vagy tűpróba, vagy a tetejét megtapkogatom, hogy serceg-e. Kiveszem deszkán leszedem a csattos részét, majd felfordítom, óvatosan leszedem az alját, aztán a sütőpapírt eltávolítom. Visszafordítom a tortalapot és hagyon teljesen kihűlni. Másnap készítem a krémet.

A joghurtot, az étkezési zselatint és a cukrot, vaníliáscukrot egy nyeles edénybe teszem és kislángon addig főzöm pár percig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd kihűtöm. A tejszínt nagyon kevés porcukorral felverem habosra és a kihűlt joghurtos krémhez adom a villával összenyomkodott epret, majd a tejszínt, jól elkeverem.

A tortát felénél elvágom és megtöltöm az alsó lapot a krémmel, majd ráhelyezem a tetejét és bekenem körbe a tortát a maradék krémmel. (Nekem picit folyt, de hűtőben rádermed.) Aztán diszítésnek csokireszeléket és színes cukorreszeléket használtam.

Életem első tortája, kezdő háziasszonyoknak ajánlott.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2011 november 5

Nagyon fincsi lehetett! Gyönyörű lett a piskótád is!

0/10 Bihary Livia 2011 november 5

Nagyon jó lett egyszerű és szép!

0/10 anna51 2011 november 5

Henikém, akinek így sikerul élete elso tortája, az bizony legyen buszke magára! Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!

0/10 kautz1009 2011 november 5

Tényleg klassz íz párosítás!Nagyon finom lehet!Gratulálok hozzá!Nagyon szép!

0/10 csoti.henriette 2011 november 6

köszönöm szépen és tényleg bátran ajánlom kezdőknek is első lépéshez:)

0/10 julianna 2011 november 6

a zselatint mikor kell hozzaadni?

0/10 Csillus 2012 február 23

Nagyon guszta,jó kis torta,alkalomadtán megsütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*