Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Epres torta

felvitel dátuma: 2011-09-20 19:01:35       mai nézettség: 2       nézettség: 1763
részletes recept
Epres torta
Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta:

6db tojás

12 evőkanál liszt

12 evőkanál kristálycukor

1 csomag sütőpor

1 csomag van.cukor

 

Töltelék:

50 dkg eper (szamóca,ribizli.,ananász vagy akár vegyesen is..)

5 dl tejszín (bianca,hullala,oké...)

1 csomag eperpuding

4 dl tej

1 csomag étkézési zselatin

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A piskótát egy kerek tortaformában 180 fokon megsütöm.Ha kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.

A pudigport 4dl tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert darabokra vágunk és hozzákeverjük a pudinghoz.
Tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a pudingos krémmel.

Piskótalapot kirakom az eperszemekkel és ráteszem a pudingos habot.Következő lapot ráteszem a krémre és ismét elsimítom rajt az eperszemeket és ráteszem a pudingos krémet.A tetjét és az oldalát megkenem a maradék krémmel lekenem a tetejét és az oldalát.

Eperszemekkel,csokoládéval,gyönggyel díszítem..

 

Jó étvágyat kívánok :)!

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*