Piskóta:
6db tojás
12 evőkanál liszt
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag van.cukor
Töltelék:
50 dkg eper (szamóca,ribizli.,ananász vagy akár vegyesen is..)
5 dl tejszín (bianca,hullala,oké...)
1 csomag eperpuding
4 dl tej
1 csomag étkézési zselatin
A piskótát egy kerek tortaformában 180 fokon megsütöm.Ha kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.
A pudigport 4dl tejjel készre főzzük hozzáadjuk az 1 dl vizben áztatott étkezési zselatint majd 10 vagy annál több epert darabokra vágunk és hozzákeverjük a pudinghoz.
Tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a pudingos krémmel.
Piskótalapot kirakom az eperszemekkel és ráteszem a pudingos habot.Következő lapot ráteszem a krémre és ismét elsimítom rajt az eperszemeket és ráteszem a pudingos krémet.A tetjét és az oldalát megkenem a maradék krémmel lekenem a tetejét és az oldalát.
Eperszemekkel,csokoládéval,gyönggyel díszítem..
Jó étvágyat kívánok :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.