NAGYON GUSZTA!
Hozzávalók a tésztához:5 tojás, 18 dkg. cukor, 5 kanál víz, 20 dkg. liszt, fél csomag sütőpor.
Krém hozzávalói.6 dl. tej, 2 csomag eper puding, 25 dkg. margari, 20 dkg, cukor.
Tetejére:fél liter eperízü szörp,1.5 dl. víz, 1 csomag zseletin.
10 db, óriás eper
Elkészítés:5 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,5 evőkanál vizet és a liszttel összekevert sütőport.Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Krém:Atejet a pudinggal felfőzzük, hülni tesszük. A margarint a cukorral kikeverjük,és a kihült pudinggal jól elkeverjük.
A szőrpöt a vize a zselatinnal elkeverjük, felfórrósítjuk, nem szabad fórralni, hűtjük.
A kihült tésztát egy olyan tepsibe tesszük, amit nem féltünk a karcolástól.Rákenjük a krémet úgy, hogy teljesen a tepsi széléig kiérjen a krém, így a zselé nem tud lefólyni.Rászeleteljük az epret, és ha már majdnem megdermedt a kocsonyánk egyenletesen elosztjuk a gyümülcsök tetején, Tepsiből szeleteljü,2-3 órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.