A tésztához:
400 gr liszt ( fele rétesliszt, fele daraliszt)
16 0 gr margarin
130 gr porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 kiskanálnyi élesztő
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
400 gr eper
4 tetőzött evőkanál porcukor
A lisztet , a cukrot összemorzsolom a margarinnal, és összedolgozom a tojássárgákkal, a sütőporral, a vízben feloldott élesztővel. Az egészet jól összegyúrom, és a hűtőbe teszem.
Közben a megmosott epret szétnyomkodom, belekeverem a cukrot, majd apránként összeturmixolom a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy mélyebb tepsit egy kevés margarinnal kikenek, és a tészta kétharmadával kibélelem. Erre rákenem az eperhabot, majd a megmaradt tésztát ráreszelem a habra.
A tepsit eőmelegített 190 fokos sütőbe tolom, és kb 20 – 25 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Megjegyzés: ez a tészta télen is elkészíthető, de ekkor 200 gr eperlekvárt használok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.