Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Epres- rücskös tészta

felvitel dátuma: 2011-06-09 22:17:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2577
részletes recept
Epres- rücskös tészta
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
400 gr  liszt ( fele rétesliszt, fele daraliszt)
16 0 gr margarin
130 gr porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 kiskanálnyi élesztő
1 evőkanál víz

A töltelékhez:
4 tojásfehérje
400 gr eper
4 tetőzött evőkanál porcukor
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet , a cukrot összemorzsolom a margarinnal, és összedolgozom  a tojássárgákkal, a sütőporral, a vízben feloldott élesztővel. Az egészet jól összegyúrom, és a hűtőbe teszem.
Közben  a megmosott epret  szétnyomkodom, belekeverem a cukrot, majd apránként összeturmixolom a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy mélyebb tepsit egy kevés margarinnal kikenek, és a tészta kétharmadával kibélelem. Erre rákenem az eperhabot, majd a megmaradt tésztát ráreszelem  a habra.
A tepsit eőmelegített 190 fokos sütőbe tolom, és kb 20 – 25 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Megjegyzés: ez a tészta télen is elkészíthető, de ekkor 200 gr eperlekvárt használok.
 

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*