Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Epres puding krémes diós piskótám

felvitel dátuma: 2014-02-01 20:01:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1457
részletes recept
Epres puding krémes diós piskótám
Hozzávalók 8 személyre:

 


tészta..
..
8 DB TOJÁS.......4 EVŐKANÁL VÍZ........12 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR......
8 CSAPOTT EVŐKANÁL DARÁLT DIÓ......18 CSAPOTT EVŐKANÁL LISZT.....
1 SÜTŐPOR.

krém..

8 DL TEJ........8 CSAPOTT EVŐKANÁL CUKOR...2 DB VANÍLIA PUDINGPOR...
30 DKG FAGYASZTOTT EPER

szóráshoz..
2 MARÉK DARÁLT DIÓ
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 

először a fagyasztott epret felengedjük és lecsöpögtetjük...ha jól lecsöpögött akkor
összeturmixoljuk
a tejet a cukorral és a pudinggal kemény krémé főzzük és hideg vízbe állítjuk a lábast és kevergetve kihűtjük...ha elégé meghűlt akkor betesszük hűtőbe hogy teljesen kihűljön...ezután összevegyítjük az eperrel és robot géppel jól összedolgozzuk.
a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral a vízzel , sütőporral habosra keverjük......a tojásfehérjét kemény habbá verjük....
a sárgájához adjuk a darált diót és a lisztet valamint a hab felét és gyenge mozdulattal összekeverjük majd hozzá vegyítjük a hab másik felét óvatosan keverve
zsírpapírral kbélelt tepsibe simítjuk majd 175 fokon 35 percig.....tűpróba.....sütjük
ha kihűlt ketté vágjuk és megkenjük a pudingos epres krémmel...
tetejét vékonyan átkenjük a krém maradékéval és megszórjuk darált dióval
Szakács:


Film link: http://www.receptlap.hu/recept/epres_pidung_krémes_diós_piskóta_11333

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*