20 dkg eper
4,5 dl tej
1 zsacskó vaníliás puding por
fél dl muskotályos fehárbor
6 dkg cukor
1 dl tejszín
1 zsacskó vaníliás cokur
fél zacskó habfixáló por
4 db csokis mogyorós puszedli
2 ek konyak
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük ( 2 szemet szárastól félreteszünk a díszítéshez )
a többit nagyságától függően, félbe vagy negyedekbe vágjuk.
A tejet felforrósítjuk.
A pudingport símára keverjük a borral, a cukorral, és apránként a tejet gőzfelett állandó keverés mellett sűrűre főzzök.
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a pudingot gyakran megvekerjük, langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixszáló porral.
A díszítéshez keveszet félreteszünk.
Kettő talpas pohátr aljára teszünk mogyorós puszedliből és meglocsoljuk konyakkal, és újnyi krémet símítunk rá ( a poharak oldalát kitapasztjuk a félbevágott eprszemekkel ) és a maradék epret a krémbe nyomkodjuk, és rásímítjuk a maradék krémet.
A pudingot hagyjuk egészen kihülni, lefedjük a kelyheket és legalább kétórára hűvös helyen tároljuk.
Tálaláskot tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.