Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Epres puding kehely

felvitel dátuma: 2011-05-30 16:12:51       mai nézettség: 2       nézettség: 5371
részletes recept
Epres puding kehely
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg eper
4,5 dl tej
1 zsacskó vaníliás puding por
fél dl muskotályos fehárbor
6 dkg cukor
1 dl tejszín
1 zsacskó vaníliás cokur
fél zacskó habfixáló por
4 db csokis mogyorós puszedli
2 ek konyak

Előkészületi idő: 45 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük ( 2 szemet szárastól félreteszünk a díszítéshez )

a többit nagyságától függően, félbe vagy negyedekbe vágjuk.
A tejet felforrósítjuk.
A pudingport símára keverjük a borral, a cukorral, és apránként a tejet gőzfelett állandó keverés mellett sűrűre főzzök.
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a pudingot gyakran megvekerjük, langyosra hűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixszáló porral.
A díszítéshez keveszet félreteszünk.
Kettő talpas pohátr aljára teszünk mogyorós puszedliből és meglocsoljuk konyakkal, és újnyi krémet símítunk rá ( a poharak oldalát kitapasztjuk a félbevágott eprszemekkel ) és a maradék epret a krémbe nyomkodjuk, és rásímítjuk a maradék krémet.
A pudingot hagyjuk egészen kihülni, lefedjük a kelyheket és legalább kétórára hűvös helyen tároljuk.

Tálaláskot tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*