Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Epres piskóta

felvitel dátuma: 2013-05-20 06:43:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1945
részletes recept
Epres piskóta
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál lisz1 kk.sütőpor.
A krémhez:
3 zacskó puncs pudingpor
8 dl tej
5 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/2 kg eper
3dl tejszín.
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tojásfehérjét keményre felverjük.Hozzáadjuk  a cukrot, fo majd a tojássárgáját is.Addig verjük, amíg egész halvány színű nem lesz, aztán óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük.

Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel,állni hagyjuk 15 percig.A maradékot felforraljuk, hozzáadjuk az elegyet, kemény krémet főzünk.Még melegen hozzákeverjük a cukrot, hűlni hagyjuk.A hideg krémhez adjuk a margarint, összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, a krémet rákenjük, majd epret teszünk rá.Ráhelyezzük a másik fél lapot.Megkenjük a maradék krémmel, epret teszünk rá.Felverjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük, eperrel díszírjük.


 

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*