A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál lisz1 kk.sütőpor.
A krémhez:
3 zacskó puncs pudingpor
8 dl tej
5 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/2 kg eper
3dl tejszín.
A tojásfehérjét keményre felverjük.Hozzáadjuk a cukrot, fo majd a tojássárgáját is.Addig verjük, amíg egész halvány színű nem lesz, aztán óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel,állni hagyjuk 15 percig.A maradékot felforraljuk, hozzáadjuk az elegyet, kemény krémet főzünk.Még melegen hozzákeverjük a cukrot, hűlni hagyjuk.A hideg krémhez adjuk a margarint, összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, a krémet rákenjük, majd epret teszünk rá.Ráhelyezzük a másik fél lapot.Megkenjük a maradék krémmel, epret teszünk rá.Felverjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük, eperrel díszírjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.