25 dkg liszt
3 tojás
csipet só
kávéskanál cukor + 2 evőkanal
4 dl tej
1,5 dl szódavíz
1 dl olaj
10 dkg + 30 dkg eper
eperlekvár
1 teáskanál étkezési keményítő
A cukrot a tájással kikeverjük, hozzáadjuk a sót, lisztet, olajat, és a tej felét. Csomómentesre keverjük, míg közben folyamatosan adagoljuk a többi folyadékot.
Az így bekevert tésztát hagyjuk állni 30 percet.
Palacsintasütőt felhevítjük egy csepp oljat teszünk bele és kb. egy merőkanál tésztamasszát elterítünk benne.
Visszatesszük a tűzre és világosra sütjük mind két oldalát.
Két evőkanál cukrot egy edénybe karamellizálunk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt 10 dkg epret. Átforraljuk, turmixoljuk, leszűrjük és 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt elkeverünk ugyanennyi vízbe, és ezzel besűrítjük. (ha szükséges).
A palacsintákat megkenjük lekvárral, eperszeleteket teszünk rá és feltekerjük. Tányérra téve meglocsoljuk az eperszósszal.
További epret és tejszínhabot kínálhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.