Vajas piskótatészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 db citrom
20 dkg rétesliszt
fél cs. sütöpor
20 dkg friss eper
vaníliás krém:
vaníliás pudingot
házi baracklekvár
2 doboz friss tejszín
1 vaníliáscukor
két habfixáló
nugát (jobb híján a csoki is megteszi)
Vajas piskótatésztát készítünk:
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
Majd a 6 tojásárgáját 12 dkg porcukorral szintén habosra keverjük, és ezután 25 dkg margarint adunk hozzá és egy citrom reszelt héját és simára mixeljük. Fokozatosan adunk hozzá 20 dkg réteslisztet, amelybe fél cs.sütöport keverünk.
Majd óvatosan a tojások kemény habját.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és elömelegített sütöben elkezdjük sütni.
20 dkg friss epret negyedekre vágunk és amikor a tésztánk 6-8 percig sült kivesszük és egyenletesen ráhelyezzük az eprecskéket, majd visszatesszük és kb.10 percig még sütjük.
Hülni hagyjuk.
Elkészítünk egy vaníliás krémet, vagy vaníliás pudingot ill. a Krémes krémjét és a kihült tésztára rákanalazzuk, de egyenletlenül.
Az egyenletlenségek közé házi baracklekvárt rakunk.
Majd erre 2 doboz friss tejszínböl, 1 vaníliáscukorral és két habfixálóval tejszínhabot verünk.
A krémre kenjük.
És FIGYELEM! nem csokit, hanem nugátot reszelünk rá.
De jobb híján a csoki is megteszi.
Ezt a nugátmasszát vagy nugátdarabot élelmiszerboltokban lehet kapni.
Behütjük, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral köröket vágunk belöle.
Finom süti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.