Nem véletlenül Női szeszély a neve! Megsütöttem és mind megette...
5 dkg vaj
5 dkg cukor
5 tojássárgája
0,5 dl langyos tej
feloldott élesztő ízlés szerint
30 dkg liszt
csipet só
eperlekvár
10 dkg eperszem
25 dkg porcukor
5 dkg vajat , 5 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 5 tojássárgáját, a 0,5 dl langyos tejben feloldott élesztöt, 30 dkg lisztet, csipet sót és kb. 0 ,5 dl tejet, hogy puha tésztát kapjunk.
Jól kikeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a tésztamasszát rákenjük.
Fél órát kelni hagyjuk, majd 180 C fokos sütöben szép rózsaszínre sütjük.
Ezután megkenjük eperlekvárral és kirakjuk félbevágott eperszemekkel.
A tojásfehérjéböl a maradék 25 dkg porcukorral kemény habot verünk és rásimítjuk az eperre.
Gyenge tüznél 15 percig szárítjuk, amíg a hab teteje picit megsül.Kockákra vágva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.