Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Epres mascarponés csokitorta

felvitel dátuma: 2014-01-19 14:58:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1337
részletes recept
Epres mascarponés csokitorta
Hozzávalók 8 személyre:
  • (2 db, 20-22 centis formához)
  • 22 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 9 dkg holland kakaó
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk
  • 2 nagy tojás
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1,2 dl olaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csésze presszókávé
  • A KRÉMHEZ:
  • 75 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 40 dkg eper
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formákat alul sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, és a sót összekeverjük. A tojásokat simára keverjük a maradék 4 hozzávalóval. A száraz hozzávalókat rászitáljuk a nedves hozzávalókra, simára keverjük. A tésztát kettéosztjuk és  készre sütjük a lapokat. Ezután mindkét tortalapot vízszintesen kettévágjuk, így 2 centinél magasabb 4 lapot kapunk.
A krémhez a hozzávalókat a kézi mixer legmagasabb fokozatán 5 perc alatt habosra keverjük. A tortalapokat a vékonyra szeletelt eperrel kirakjuk és sorban megkenjük a mascarponés krémmel. A tortát kívülről vékonyan (nem baj, ha átlátszik a csokis tortalap) áthúzzuk a krémmel.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*