Epres mascarpone torta Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók (1 nagy torta  formához):
50  dkg darált  keksz
15 dkg vaj
1-2 ek kakaó
pici tej az összegyúráshoz
1-2 evőkanál főzött fekete kávé
10 dkg cukor
A krémhez50 dkg mascarpone
2 ek méz
2-3 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
Az epres réteghez: 50 dkg
4 ek cukor
1 cs étkezési zselatin
Díszítéshez:
Pehely cukor ,csoki dísz ,ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos .

*

Elkészítés:

Elkészítés: A kekszet tálba teszem a vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel a tejjel,cukorral,kávéval és a kakaóval. Belenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A mascaponet  elkavarom a mézzel és a  többi hozzávalóval. A kakaós alapra kenem a  krémet, elsimítom és újból hűtőbe rakom 1 órára.
Az epret  lecsöpögtetem. A gyümölcsöket villával összetöröm. Elkavarom a cukorral. Az étkezés zselatint az eper levével csak langyosítjuk és összekeverjük a gyümölccsel Az előző  rétegre öntöm és megint hűtőbe teszem dermedni.
Végül igény szerint díszítem.
Díszítéshez:
Pehely cukor ,csoki dísz ,ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos .Dukál a tetejére.
Kellemes ízű amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta. Mellette szól, hogy nem egy mindennapi  édesség,  üde, friss, mint a tavasz maga. A  keksz-mascarpone-eper  trió pedig nem egy unalmas kombináció.