· 60 dkg babapiskóta
· 1,5 dl tej
· 1 cs vaníliás cukor
· 2 cs puncs ízű főzős pudingpor
· 7 dl tej
· 4 ek cukor
· 25dkg Málna
· 25 dkg eper
· 5 dl cukrozott habtejszín
· 1 cs habfixáló
· 1cs eper vagy málna ízű zselatin a díszítéshez
· egy 19 cm átmérőjű,11 cm magas edény legjobb a torta forma gyűrűje
· azt könnyedén letudjuk emelni róla
1. Az epret és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük.
3. A pudingot a 7 dl tejben 4 ek cukorral megfőzzük.
4. A 1,5 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítjuk. A babapiskóta egyik oldalát belemártogatjuk. A mártott oldalával kifelé a formában körberakjuk. Majd az aljára is teszünk egy réteg piskótát .. A kihűlt pudinghoz annyi tejszínt keverünk, hogy a babapiskótákat rétegezve belsejét kitöltse. Maradjon a tejszínből a díszítéshez!
5. Az eperből és málnából összesen 30 dkg-ot, lazán a krémhez adjuk..Ebből teszünk egy réteget a piskótákra ,majd ezt így még kétszer megismételjük .
6. Legfelülre krém kerüljön .Ezután ízlésesen elhelyezzük a maradék málnát és epret .
7. Megcsináljuk kevés vízzel a zselatint és mielött megdermedne ráöntjük .
8. Tetejét tejszínhabbal,ízlés szerint díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.