A cukrot és a megolvasztott margarint krémesre kikeverjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük őket. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd ezeket jól elkeverjük. A cukros keverékhez felváltva hozzáöntögetjük a lisztes keveréket és a tejet, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Vigyázni kell, hogy tényleg csak addig keverjük, amíg muszáj, különben túl nehéz lesz a muffin tésztája. Ezután jöhet az eper, amit előzőleg megmostunk, megszárítottunk a víztől (a legegyszerűbb papírtörlőn) és felnegyedeltünk. Óvatosan belekeverjük a tésztába, majd a muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk azt.
A papírokba elég nagyjából 1 evőkanálnyi tésztát kanalazni, így kb. 24 muffin lesz ebből a mennyiségből. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.