Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » epres madártej

felvitel dátuma: 2012-05-20 12:25:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2188
részletes recept
epres madártej
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 liter tej
kb. 30 dkg eper
3 tojás
1 evőkanál liszt /vagy keményítő, esetleg pudingpor/
5 evőkanál cukor /attól is függ, mennyire édes a gyümölcs/
vanília rúd /vagy aroma ill. vaníliás porcukor/
3 dkg porcukor a habhoz

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A sárgájába belekeverem a cukrot, a lisztet, vagy keményítőt, jól kikavarom, hozzáadom az epret és bot mixerrel sima állagúra keverem. A tojásfehérjékből a porcukor hozzáadásával kemény habot verek.
A tejet egy vízzel kiöblített lábosban felteszem a tűzre, az sem baj, ha pici víz van az alján, így nem sül le a tej. Hozzáadom a vaníliát, ha már forrni kezd, megfőzöm benne a habgaluskákat. Apró részletekben, hogy elférjenek a megdagadó habok. kb egy percig főzöm, majd óvatosan megfordítom, hogy mindkét oldala megfőjön. Kiszedem, majd a lecsepegett tejet visszaöntöm a lábosba. Ha ezzel megvagyok, hozzáadom a tejhez az epres elegyet és forrásig keverem.
Tálalásnál a tálkába szedett madártejbe helyezem a habgaluskákat és a tetejét fahéjjal meghintem.
Ez fokozható még egy kis szeletelt, pirított mandulával, amit még rászórunk a tetejére. /én nem tettem/ Néhány órára a hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*