Hozzávalók:
1 liter tej
kb. 30 dkg eper
3 tojás
1 evőkanál liszt /vagy keményítő, esetleg pudingpor/
5 evőkanál cukor /attól is függ, mennyire édes a gyümölcs/
vanília rúd /vagy aroma ill. vaníliás porcukor/
3 dkg porcukor a habhoz
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A sárgájába belekeverem a cukrot, a lisztet, vagy keményítőt, jól kikavarom, hozzáadom az epret és bot mixerrel sima állagúra keverem. A tojásfehérjékből a porcukor hozzáadásával kemény habot verek.
A tejet egy vízzel kiöblített lábosban felteszem a tűzre, az sem baj, ha pici víz van az alján, így nem sül le a tej. Hozzáadom a vaníliát, ha már forrni kezd, megfőzöm benne a habgaluskákat. Apró részletekben, hogy elférjenek a megdagadó habok. kb egy percig főzöm, majd óvatosan megfordítom, hogy mindkét oldala megfőjön. Kiszedem, majd a lecsepegett tejet visszaöntöm a lábosba. Ha ezzel megvagyok, hozzáadom a tejhez az epres elegyet és forrásig keverem.
Tálalásnál a tálkába szedett madártejbe helyezem a habgaluskákat és a tetejét fahéjjal meghintem.
Ez fokozható még egy kis szeletelt, pirított mandulával, amit még rászórunk a tetejére. /én nem tettem/ Néhány órára a hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.