Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Epres lepény

felvitel dátuma: 2011-06-07 13:32:12       mai nézettség: 2       nézettség: 2816
részletes recept
Epres lepény
Hozzávalók 2 személyre:

Erre a receptre nemrég találtam , nagyon örültem neki, egyszerű és gyorsan elkészíthető, a gyerekek kedvence. Idén sok eper termett és gondoltam hasznosítom.

  1. 25 dkg rétesliszt
  2. 25 dkg porcukor
  3. 25 dkg margarin
  4. 3 evőkanál rum (elmaradhat)
  5. 6 db tojás
  6. 60 dkg eper
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem.
  2. A sárgákat a cukorral és margarinnal habosra verem.
  3. A felvert krémhez hozzáadom a réteslisztet óvatosan, jól elkeverem.
  4. Az egész tésztába beleforgatom apránként a felvert kemény habot.
  5. Sütőpapíros közepes tepsibe helyezem a tésztát.
  6. Belenyomkodom a tetejébe az eperszemeket, ha nagyobbak, akkor érdemes szétvágni.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba.
  8. Kiveszem a tepsit, akkor picit hagyom hűlni, majd leszedem a sütőpapírt, amikor teljesen kihűlt a süti, akkor szeletelem fel.
Szakács: Csóti Heni


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*