Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Közepes » Epres, kiwis joghurttorta

felvitel dátuma: 2014-03-16 09:25:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1764
részletes recept
Epres, kiwis joghurttorta
Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához-4 egész tojás

-10 dkg porcukor

-15dkg liszt

-1/2 cs. sütőpor

Joghurtos krémhez-3 kis pohár joghurt (natúr de lehet citromos is )

-1 cs. étkezési zselatin

-1 cs. vaniliáscukor

--3-4 evőkanál krist. cukor (lehet több is ízlés szerint)

-3 dl tej

-3 cs. tejszínhabpótlópor

-tetejére való gyümölcsök és még + 1/2 cs. étkez. zselatin

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Nagyon mutatós ez a torta ...:) anno keresztanyámtól tanultam csak én egy kicsit feltuningoltam! :) 

Szülinapra tökéletes bárkinek aki nem annyira a krémes, habos-babos édességeket imádja!

Szóval-4 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Kivajazott, kilisztezett tortaformánkban és előmelegített sütőben.

Ha kész hülni hagyjuk...addig jöhet a joghurtos massza :

platnin!!!!!! a joghurtokat elkeverjük 1 cs. zselatinunkkal a krist. cukorral és a van. cukorral majd addig melegítjük közepes lángon (állandó keverés közben) míg elolvad a zselatin és a cukor!!!!! NEM TOVÁBB mert savanyú lesz!!!félrehúzzuk hideg vízben Langyosra hűtjük. Jöhet a tejszín: tejben felverjük a pótlóporokat jó keményre majd a langyos joghurtos masszához adjuk. A tortaformában visszahelyezett piskótánkra óvatosan ráöntjük és bedugjuk egy picit a hűtőbe míg a teteje megdermed. Ha megdermedt díszítjük gyümölcsökkel és a + 1/2 cs. zselatinból zselét öntünk rá!  :)

Szakács: Evybaby75


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*