Piskótához-4 egész tojás
-10 dkg porcukor
-15dkg liszt
-1/2 cs. sütőpor
Joghurtos krémhez-3 kis pohár joghurt (natúr de lehet citromos is )
-1 cs. étkezési zselatin
-1 cs. vaniliáscukor
--3-4 evőkanál krist. cukor (lehet több is ízlés szerint)
-3 dl tej
-3 cs. tejszínhabpótlópor
-tetejére való gyümölcsök és még + 1/2 cs. étkez. zselatin
Nagyon mutatós ez a torta ...:) anno keresztanyámtól tanultam csak én egy kicsit feltuningoltam! :)
Szülinapra tökéletes bárkinek aki nem annyira a krémes, habos-babos édességeket imádja!
Szóval-4 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Kivajazott, kilisztezett tortaformánkban és előmelegített sütőben.
Ha kész hülni hagyjuk...addig jöhet a joghurtos massza :
platnin!!!!!! a joghurtokat elkeverjük 1 cs. zselatinunkkal a krist. cukorral és a van. cukorral majd addig melegítjük közepes lángon (állandó keverés közben) míg elolvad a zselatin és a cukor!!!!! NEM TOVÁBB mert savanyú lesz!!!félrehúzzuk hideg vízben Langyosra hűtjük. Jöhet a tejszín: tejben felverjük a pótlóporokat jó keményre majd a langyos joghurtos masszához adjuk. A tortaformában visszahelyezett piskótánkra óvatosan ráöntjük és bedugjuk egy picit a hűtőbe míg a teteje megdermed. Ha megdermedt díszítjük gyümölcsökkel és a + 1/2 cs. zselatinból zselét öntünk rá! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.