Hozzávalók
50 dkg Háztartási keksz kocka forma
1,5 dl eper dzsem
35 dkg eper
500 gramm Nutella
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
csatos torta forma 29 cm es
Elkészítés
A mascarponét a cukorral kikeverjük majd hozzá keverjük a nutellát .
Előkészítjük a csatos torta formát alja nélkül egy sütőpapíros tálcára rakjuk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körbe rakjuk vele a torta formát .
Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel .Majd ezt így a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beívódott a krém még teszünk rá egy picit .Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel megkenjük.
A Hullala habalap amit előzőleg szigorúan hűtőben tároltunk ,ezt kemény habbá felverjük .
Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a fehér habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg –ot leturmixolunk ,majd ehhez adjuk az eper dzsemet .Kicsit folyós elegyet kapunk .A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején .Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Ez a receptem ismét egy külföldi oldalon látott videó alapján ,látvány utáni saját általam kiötlött recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19.születésnapjára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.