Nagyon szép, gratulálok!
0,5 l eperturmix,
0,5 l epres joghurt,
0,5 l tejföl,
2 csomag 25 g-os étkezési zselatin,
porcukor,
2 csomag vaníliás cukor.
Ha több színűre szeretnéd, akkor boleró italpor a tejföl színezéséhez.
Desszertes gyűrű, maxi mix, mikrózható edény.
Az epret 2 kanál porcukorral össze turmixolom, mikróba megmelegítem.
Átöntöm a maxi mixbe, 2 evőkanál zselatinnal jól összerázom és a hidegvízzel kiöblített desszertes gyűrűbe öntöm.
Fagyasztóba teszem, hogy hamarabb dermedjen. Elkészítem közbe a következő réteget.
A tejfölt mikróba melegítem, maxi mixbe öntöm és ezt is 2 evőkanál zselatinnal , 2 vaníliás cukorral jól összerázom.
Ha az eper megdermedt ráöntöm és visszateszem a fagyasztóba.
Jöhet az utolsó réteg az epres joghurt.
Ezt is mikróba melegítem, maxi mixbe 2 evőkanál zselatinnal jól összerázom.
Ha megdermedt a tejföl, ráöntöm.
Hűtőbe teszem és ha az egész megdermedt kiveszem a formából.
Nagyon egyszerű,hamar kész, csak az tart kicsit hosszabb ideig, míg várunk, hogy a rétegek megdermedjenek.
Színezheted különböző színű boleró italporral, vagy használhatsz hozzá több féle joghurtot.
Ez már az ízlésedre van bízva.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.