Égetett tészta alaprecept:
2 dl olaj
20 dkg liszt
8 db tojás
1 kk. xilit /vagy cukor/
1 csipet só
1 cs. Dr.Oetker házi krémes krém
8 dl tej
20 dkg eper
tejszinhab
Elkészítjük a forrázott tésztát:
2 dl vizet, az olajat, sót, cukrot felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig kavarjuk, míg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és a keverést géppel folytatjuk, miközben a tojásokat egyenként beleütjük és jól beledolgozzuk.
A tésztát evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kb. tojás nagyságú halmokat alakítunk ki.
Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg szép zsemle színű nem lesz.
Habzsákba töltünk egy adag tésztát és elkészítjük a hattyú nyakakat. Ezeket értelem szerűen rövidebb idő alatt sütjük készre.
Ha kisültek és egy kicsit hültek a tojás alakú tésztáknak levágjuk a tetejét és középen hosszanti irányban ketté vágjuk Ez lesz a hattyú szárnya.
A tészta alsó részét megtöltjük a vanília krémmel / amit a zacskón lévő előírás szerint elkészítettünk!/, majd rá illesztjük a szárnyakat és anyakat, nyomunk rá tejszinhabot és rá tesszük az epret.
A süti összeállítását csakis a kínálás előőtt javaslom, mert a vaníliakrém és a tejszinhab is puhírja, áztatja a tésztát és nem biztos, hogy megmarad a szépen elkészített hattyunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.