Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Közepes » Epres hattyú

felvitel dátuma: 2013-05-20 18:34:48       mai nézettség: 3       nézettség: 2227
részletes recept
Epres hattyú
Hozzávalók 1 személyre:

Égetett tészta alaprecept:

2 dl olaj

20 dkg liszt

8 db tojás

1 kk. xilit /vagy cukor/

1 csipet

1 cs. Dr.Oetker házi krémes krém

8 dl tej

20 dkg eper

tejszinhab

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítjük a forrázott tésztát:

2 dl vizet, az olajat, sót, cukrot felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig kavarjuk, míg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és a keverést géppel folytatjuk, miközben a tojásokat egyenként beleütjük és jól beledolgozzuk.

A tésztát evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kb. tojás nagyságú halmokat alakítunk ki. 

Sütőbe tesszük és addig  sütjük, míg szép zsemle színű nem lesz. 

Habzsákba töltünk egy adag tésztát és elkészítjük a hattyú nyakakat. Ezeket értelem szerűen rövidebb idő alatt sütjük készre. 

Ha kisültek és egy kicsit hültek a tojás alakú tésztáknak levágjuk a tetejét és középen hosszanti irányban ketté vágjuk Ez lesz a hattyú szárnya.

A tészta alsó részét megtöltjük a vanília krémmel / amit a zacskón lévő előírás szerint elkészítettünk!/, majd rá illesztjük a szárnyakat és anyakat, nyomunk rá tejszinhabot és rá tesszük az epret.

A süti összeállítását csakis a kínálás előőtt javaslom, mert a vaníliakrém és a tejszinhab is puhírja, áztatja a tésztát és nem biztos, hogy megmarad a szépen elkészített hattyunk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*