4 db tojás
1 csipet só
14 dkg liszt
14 dkg barnacukor
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 db epres pudingpor
3 evőkanál barnacukor
3 dl tej
1,5dl habtejszin
1 cs.habfixáló
1 evőkanál zselatin
40 dkg eper
1 cs. piros tortazselé
A tojások fehérjét egy habüstbe, a sárgájukat egy csészébe tesszük.
Keverőgéppel a fehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk és a cukrot közben kanalanként a habhoz adjuk.A cukor után a tojások sárgáját egyenként még keverőgéppel a habhoz keverjük. Utána a lisztet és az olvasztott vajat már fakanállal kisebb adagokban keverjük a habhoz, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
A masszát egy kis margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük és 30 perc alatt, előre bemelegített, majd közepesre mérsékelt sütőben megsütjük. Vigyázzunk, a sütőbe rakáskor ne legyen nagyon forró a sütő, mert a piskóta kérget kap és a belseje nem sül meg rendesen!
Közben elkészítjük a pudingot : a három evőkanál cukrot a pudingporral elkeverjük, és csak 3 dl tejjel főzzük. A zselatint 1 dl vízben, állandó keverés mellett felmekegítjük, de ne főjjön! belekeverjük a pudingba.
A tejszint felverjük, beletesszük a habfixálót és a kissé kihült pudinggal összekeverjük.Ezt a masszát önthetjük a közben megsült és kissé kihült, formából tálra borított piskóta alapra. Hideg helyre, illetve hűtőbe tesszük míg a puding megkeményedik.
Utána az eperrel tetszőlegesen feldíszítjük, végül a piros tortazselét előírás szerint elkészítjük és a gyümölcs tetejére kanalazzuk.Így szép fényes lesz a torta.
Tálalásnál tejszinhabbal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.