Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Epres gombóc

felvitel dátuma: 2012-06-08 14:18:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2002
részletes recept
Epres gombóc
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: fél liter tej, 4 evőkanál búzadara, 1 evőkanál cukor, 1 cs. bourbon vaniliás cukor.10 szem közepes méretű eper.

Díszítéshez: kevés eperlekvár.,Kevés kókuszreszelék.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítés: a tejbe beletesszük a cukrot ,a búzadarát,és a vaniliás cukrot. Állandó keverés mellett sűrüre főzzűk, Hűlni tesszük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és ha kihűlt a dara, vízes kézzel diónál kicsit nagyobb darabot teszünk a tenyerünkr, és a közepébe tesszük az eper szemet, és gömbölyű formát csináluk belőle, Kókuszreszelékbe forgatjuk.Középen kettévágva tálra tesszük, és eperlekvárral díszítjük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Márta 2013 június 7

Mi ilyen desszertet kaptunk Várpalotán a Találkozón,igy most már meg van a relytély,mert nem tudtuk mi az,mert abban nem volt semmi,hanem két lágy gombóc a tányéron,mellette tejszínhabból egy nagy kupac és gyümölcslével meglocsolva és pici csokival,de ez sokkal jobban hangzik.

0/10 Káplár Anna 2013 június 8

Szia MÁRTI, ÖRÜLÖK HOGY TETSZIK A RECEPT, NÁLUNK NAGYON ÍZLIK A GYEREKEKNEK IS. PRÓBÁLD CSAK MEG NYUGODTAN, MERT FINOM.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*