A mennyiség 2 nagyméretű őzgerincformához való.
2liter tej
2db vaníliás puding
2db eperízű puding
8 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
84db szögletes háztartási keksz
1kg apró földieper
a díszítéshez néhány nagyobb eper
fél liter tejszínhab.
Ebből a mennyiségből maradt 2 kehelybe is.
A kétféle pudingot egy-egy liter tejben felfőzzük, hozzáadjuk a cukro, a vaníliást.
Ha már lekapcsoltuk, hozzákeverünk mindkettőhöz1-1 evőkanál zselatint.
A formát kibéleljük nylonnal, belerakjuk az epret, az oldalára is, aztán rétegezzük:vaniliapding, eper, keksz, eperízű puding, eper, keksz.Hűlni hagyjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt felverjük, a megdermedt pudingot kiborítjuk tálcára, a nylont levesszük, a tejszínhabot ráhalmozzuk, elsímítju, eperrel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.