nagyon szép tőled, hogy kedveskedtél a férjednek.
Piskótához
7 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, eperlekvár
Krém:
25 dkg mascarpone
izlés szerint cukor
2,5 dl tejszin, fixáló
Joghurtkrém:
1 csomag étkezési zselatin
2 doboz epres joghurt
20 dkg eper (turmixgépen összetörve)
izlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín, fixáló
Megsütjük szokásos módon a piskótát, majd megkenjük az eperlekvárral és összegöngyöljük.
Újnyi vékony szeletekre vágjuk és egy nagyobb méretű üvegtálat - amit kibélellünk folpackkal - szépen sorba kirajuk a piskótával.
Mascarpones krém: A mascarponét kikeverjük cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszinhabbal. A krémet rákenjük a tálban lévő piskótatekercsekre.
Joghurt krém: Az étkezési zselatint felolvasztjuk 1 dl vizzel, a 2 doboz joghurtot és a leturmixolt epret kikeverjük a cukorral, vaniliás cukorral, majd hozzá adjuk a felvert tejszinhabot és a langyosra hült zselatint.
Ezt a masszát rátöltjük a mascarpones piskótára. Befedjük a maradék piskótatekerccsel és a folpackkal. 1 éjszakára hütőbe rakjuk, majd óvatosan kiborítjuk.
Az egészet felvert tejszinnel vontam be és eperszemekkel diszítettem.
Valami igazán könnyű tortát szerettem volna készíteni a férjem születésnapjára. Szereti a joghurtos gyümölcsös tortákat, így találtam ki ezt az epres-joghurtos Charlotte tortát. Nagyon finom lett a sok epertől és a könnyű krémektől.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.