Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Epres Charlotte

felvitel dátuma: 2012-01-30 19:32:14       mai nézettség: 1       nézettség: 2023
részletes recept
Epres Charlotte
Hozzávalók 12 személyre:

 

  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 4 tojássárgája
  • 4evőkanál hideg víz
  • 8 lapos evőkanál cukor
  • 8 púpozott evőkanál liszt (átszitált)
  • 1 kiskanál sütőpor

Piskóta töltéséhez: eperdzsem

Krémhez:

 

  • 450 g-os mirelit eper (jobb híjján, ha nincs friss)
  • 150 g porcukor
  • 10 g étkezési zselatin, feloldva 1 dl vízben
  • 4 dl növényi tejszín
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

 

4 tojásból készítettem vizes piskótát, elkentem sütőpapírral bélelt gáztepsin. Kb 10-15 perc alatt készre sütöttem. Azonnal kiborítottam gyúródeszkára, lekaptam a hátáról a sütőpapírt, de vissza is csúsztattam alá.....Aztán sütőpapírostul, szorosan feltekertem, majd így rögzítettem (hogy ne guruljon szét), és hűtöttem ki. (Szóval bőrös rész van kívül, a lyukacsos belül...mivel az fogja magába szívni a dzsemet.)

Amikor kihűlt, megkentem a belsejét eperdzsemmel, majd szorosan visszatekertem. Kb. ujjnyi vastag szeleteket vágtam, függőlegesen, nem sréan!

Félgömb formájú tálat kibéleltem úgy folpackkal, hogy kifelé is lógjon belőle. Aztán pont a közepére raktam az első piskótatekercset, majd szorosan mellé a többit is, míg tele nem lett a félgömb. Aztán beletettem a krémet, és a tetejére is vízszintesen pakoltam piskótatekercset. Csaltam, mert kb 2 még kellett volna, azt tejbe áztatott keksszel pótoltam. Tehát legközelebb vagy két rudat készítek, vagy vékonyabbra szeletelem:)

Krémkészítés: Nagyon pikk-pakk dolog! Turmixgépbe bele az epret a cukorral!

A zselatint picit melegíteni kell,hogy elolvadjanak a szemcsék. Mielőtt hűlés közben elkezdene kötni, hozzá kell önteni a félig felvert habhoz, és tovább verni, kemény habbá. Aztán a habot és a tejszínt óvatosan egybe kell forgatni. Ha hígabb lenne, vagy túl édes, pici citromlével lehet korrigálni rajta!:)

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Odalonu Márta 2012 január 30

Szia ! Itt kérdezem meg, mert elme betegekkel nem társalgok. Én ma elkészítettem , igaz mangóval, mert itt nincs eper, tökéletesen sikerült és nagyon finom volt, de szét csúszott a formája. Nekem csak tejszínporom van , mert itt nincs más , azt is Pestről hoztam. Mit tegyek vele, hogy megálljon és ne csússzon mint egy lavina? Sajnos nem hasonlított a tiedre , de nem vagyok még se állapotilag, se emberileg ilyenre, de bánt, hogy nem sikerült. Leírod nekem az oldalamra. ? A tied pedig csoda szép és ... azt meg sejted:)

10/10 Lakatos Gyöngyi Éva 2012 január 31

Nagyon jó!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*