Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Sütés / főzés nélküli étel » epres babapiskótás desszert sajtkrémmel

felvitel dátuma: 2012-05-27 21:13:07       mai nézettség: 1       nézettség: 3231
részletes recept
epres babapiskótás desszert sajtkrémmel
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
20 dkg /két rúd/ natúr sajtkrém
2 dl habtejszín
2 cs. vaníliacukor,
4-6 ek. porcukor /ízlés szerint/
kb. fél kg friss eper
baba piskóta (kb. 20 dkg)
tej /kb. 1 dl/
rum vagy rumaroma,
kakaópor /esetleg fahéj/ a díszítéshez

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Elkészítés:
Először megmossuk és megtisztítjuk az epret  Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd a felvert habtejszínt. Lágyan összedolgozzuk. A piskótához elkészítjük a fürdőt: tej, rum/ rumaroma/, néhány szem eper, ezt össze turmixoljuk, majd ebbe mártogatjuk bele a piskótákat. Ezt követően kezdhetjük az epres desszert rétegezését. Egy mély üvegtálba (jénaiba): 1 sor piskóta, 1 sor eper, 1 sor krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére krémet kenünk és kakaóporral /fahéjjal/, eperrel díszítjük.
Eredetileg ez a desszert mascarponéval készül, de a takarékosság jegyében én sajtkrémmel készítettem

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 28

Szuperül néz ki!!Nagyon szeretem az ilyen babapiskótás finomságokat!!:)))Gratula hozzá!/az az arc...:)))/

0/10 muterka 2012 május 28

Ezt a dicséretet is köszönöm Józsi! Igen, az arc "projekt" egyik csoporttársamtól /Karácsony György/ elcsent ötlet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*