tészta:
4 db tojás
22 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
fél zacskó sütöpor
zselatinos krém:
3 üveg eper beföt
5 kanál porcukor
3 tasak vaníliás pudingpor / 25 dkg étkezési keményítő, vagy 3 Zlatý klast/
Díszítésként friss eperszelettel / én például áfonyaszemet tettem rá /
Hasonlóan készül mint a Barackos álom, csak itt a tésztába nem tettem vajat és a krémben van egy pici változtatás.
Először elkészítjük a tésztát. 4 tojást 22 dkg porcukorral habosra keverünk.
Ebbe a masszába beleszitálunk 20 dkg réteslisztet amelyhez fél zacskó sütőport is adunk.
Majd elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 16 -20 perc.
Elkészítjük a zselatinos krémet. Most eper befőttből készítettem.
3 üveg eper befőttet leszűrünk.
A levét egy lábasba öntjük és még hozzáadunk 1,4 liter vizet és 5 kanál porcukrot , és hozzáadunk 3 vaníliás pudingport, vagy 25 dkg étkezési keményítőt, vagy /3 Zlatý klast/, bármelyik megfelel és sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
A megsült tésztát egy pici befőttlével meglocsolhatjuk és a tészta tetejére az eperszemeket kisebb darabokban szétrakhatjuk, majd erre kerül a forró sűrű krém.
Ezután hideg helyre tesszük és hagyjuk a krémet megkeményedni, besűrűsödni.
Forró vízbe mártott késsel kockára szeleteljük és egy tejszínhabrózsát nyomunk a tetejére és egy kis szelet friss eperszelettel, / én például áfonyaszemet tettem rá / díszíthetjük!
Tényleg finom és mivel vaj nincs benne, nem tartozik a hizlaló sütikhez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.